Restart

Nista posebno, ovo je samo kontrast moje stvarnosti i mojih iluzija. Nista pretjerano. Samo Crno-bijeli svijet.

15.01.2014.

Tok misli

Sjedim, ovako u trenerci, neobavezna frizura, neobavezna faca, sasvim obicna sa  nekim neobicnim mislima. Vrati me ovaj dan na neka stara vremena. Ljepsa vremena, ljepsu mene.
Voljela bih osjetiti neku radost snažnu, ili tugu, svejedno. Samo da me nesto trgne iz ove monotonije u koju sam se dovela. Nije mi do izlaska, mrsko sjediti i ljencariti, muciti se raznim mislima. Pa kuda sa sobom.
"Red u glavi- red u srcu". Cak ni toga kod mene sada nema. Sta mi je u glavi ne znam, sta mi je u srcu, jos manje. Neke zelje su prokleto neostvarive, a vrag ga odnio, ono sto imam mi postaje mrsko. Jer nije to to.
Pisem svoj tok misli. I bojim se da me niko razumjeti nece, no, nije bitno, ni samu sebe ne razumijem, Cudim se sto stavljam i tacke i zareze. Jer cak ni takvog reda nema u mojoj glavi.
Dugo ovdje pisala nisam, valjda je to neki znak odrastanja, pa se odupirem danas tom svijetu odraslih i dodjoh da pisem. Kad shvatih, ne znam odakle poceti, o cemu pricati ?
Otupila sam. Ne znam reci sta osjecam. I mislim. Da li zato sto zaista ne umijem to rijecima opisati, ili zato sto ima previse toga, pa je zapremina rijeci previse mala da bi sve to stalo tu.
Ne znam.
Hocu srce da mi bude puno. Hocu srecu tu negdje u grudima, pa da me prosto zaboli. Da se osjetim zivom.  Jer ovo nisam vise ja. Ovo definitivno nisam vise ja.

Restart